DAG 4 - SKY PIRATES? LUCHTPIRATEN!

Ze is mooi, kan vechten, is een meesterdief, heeft een zeppelin en er wordt gefluisterd dat ze meisjes ook leuk vindt... DC comics, move over, want de superheldin uit Filibus is veel heter dan Wonder Woman!

Van mooie meesterdieven gesproken: dit jaar strikten we niemand minder dan synthspecialist Senne Guns om onze meesterwerken nòg beter te maken, joy!

O ja, en uiteraard sluiten we naar jaarlijkse gewoonte af met een schandaal...

DE FILMS

La maison du Fantoche

Move over, Jommeke! Spreken aan de hand van tekstballonnetjes deed Fantoche je al voor in 1916. In deze laatste tekenfilm van Émile Cohl volgen we het stokmannetje Fantoche tijdens zijn eindeloze zoektocht naar onderdak. Aan de hand van absurde animaties klopt hij aan bij steeds gekkere locaties: van een obelisk en een brug, over een slakkenhuis en een vijver, tot zelfs de hel. Is er dan niemand die Fantoche wil helpen?

Jaar: 1916
Duur: 10 minuten

Filibus

Geen enkele misdaadthriller is te vergelijken met Filibus, een film uit 1915 die zich afspeelt in Italië. Barones Troixmonde is in het geheim de vrouwelijke superschurk Filibus en begaat vanuit haar technologisch geavanceerde luchtschip talloze misdaden. Wanneer ze in de krant leest dat er een enorme geldsom te winnen valt voor wie Filibus kan ontmaskeren, grijpt ze haar kans en beschuldigt ze detective Kutt-Hendy. Resultaat: een spannend kat-en-muisspel tussen Kutt-Hendy en Filibus!

Deze film is een restauratie gerealiseerd door EYE Amsterdam. Met dank aan Milestone Films.

Jaar: 1915
Duur: 1 uur en 10 minuten

The Rice-Irwin Kiss

Sluit je ogen, kinderen! The Rice-Irwin Kiss is obsceen, choquerend en een werkelijk schandaal. Dat vonden de toeschouwers toch in 1896, toen William Heise als eerste een kus op beeld bracht. Wat nu schattig, aandoenlijk en vertederend is, blies toen de Katholieke Kerk zowat omver! De pers beschreef de kus tussen May Irwin en John C. Rice als ‘beestig’ en de Kerk zag het schandaal als een opportuniteit voor meer censuur en meer bezinning. Meer dan een eeuw later hopen wij alvast op enkele Kiss-imitaties in onze zaal!

Jaar: 1896
Duur: 1 minuut

DE SOUND

Martijn De Bondt

Waar we op dag vier oorspronkelijk Senne Guns programmeerden, kan hij er jammer genoeg niet bij zijn :-(
Maar niet getreurd, de synths en het experiment zijn gered!

Op persoonlijk aanraden van Senne, stellen wij u Martijn De Bondt voor: expert in elektronica, weirdness en field-recording. Verwacht je dus aan een speciale avond vol eigenzinnige loops, unieke sounds en een zeer distinctieve stijl.

Stille film combineren met hedendaagse eletrobeats? Why not?!!

We zijn (nog steeds) zéér benieuwd...

PRAKTISCH

Datum
vrijdag 26 juli 2019

Kassa
19:00h

Deuren
19:30h

Voorstelling
20:00h

Locatie
MIRY Concertzaal

Programma
naar het overzicht

Contact
naar de contactpagina

Facebook
naar de eventpagina