DAG 2 -  AMOUR DIABOLIQUE (DATE NIGHT)

In tijden van Tinder en Vlasmarkten, alwaar men straten legt met losvaste liefdesrelaties, vonden we het hoog tijd om die fris gevormde koppels een solide houvast te bieden in de vorm van een date night. Neem je versbakken (of met zorg gerijpte?) liefde mee naar de film en we beloven je een kwaliteitsvolle good night out.

Om het allemaal wat luchtig te houden - het zijn immers Gentse Feesten - bouwen we rustig op naar de sensuele climax en starten we met enkele korte komedies. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, krijg je er de fijnbesnaarde Hilde Nash zomaar bovenop. Score!

DE FILMS

When the Devil drives

Het diabolische ‘When The Devil Drives’ is wellicht een van de allereerste roadmovies. Een olijke familie vertrekt op reis met de trein, maar al snel neemt de duivel het roer over en bezorgt hij de reizigers een roadtrip die ze niet snel zullen vergeten. De trein raast en dendert door het landschap, over bergen, op telegraafdraden en zelfs onder water! Eindhalte: een hallucinant en quasi psychedelisch einde met een maniakaal lachende duivel. Van snelheidsduivels gesproken …

Jaar: 1907
Duur: 5 minuten

A clever dummy

Uitvinder Samuel Tinker en zijn partner Peter Clay creëren een levensgrote pop, volledig gebaseerd op de conciërge van het gebouw. Hoewel de dochter van Tinker verloofd is met Clay, is ook de conciërge hopeloos verliefd op haar. Wanneer de verloving wordt afgeblazen door een misverstand, grijpt deze tweede kaper op de kust zijn kans. Een kortfilm met alle ingrediënten voor een spannend en ludiek liefdesverhaal!

Jaar: 1917
Duur: 20 minuten

Amor Pedestre

Eens een verhaal vanuit een ander standpunt vertellen? Dat nam Marcel Perez wel heel letterlijk op. Zijn originele komische film uit de Robinet-serie, vertelt namelijk een heel sentimenteel verhaal door enkel en alleen door de voeten van zijn hoofdrolspelers te laten zien. Een krachtig statement waarmee Perez bewijst dat je wel degelijk veel kan vertellen zonder veel te laten zien.

Jaar: 1914
Duur: 7 minuten

Rapsodia Satanica

Dit poëtisch melodrama van de diva Lydia Borelli vertelt het verhaal van een oudere dame, Alba, die een pact sluit met de duivel om haar jeugd terug te winnen, maar met de voorwaarde niet verliefd te worden. Alba leert echter twee broers, Sergio en Tristano, kennen, die halsoverkop verliefd worden op haar, waardoor het toch een moeilijkere opgave blijkt dan verwacht. Kortom, een sensuele film met een krachtige symbolische erotiek die de spreuk "Liefde is alles, de rest is slechts illusie" bekrachtigt.

Jaar: 1914
Duur: 45 minuten

DE SOUND

Hilde Nash

Stille films begeleiden op piano, dat is wat Hilde Nash doet. The best of the best. Ze neemt je mee op reis naar een andere wereld: duivels, voetjevrijen en mannquins, je zal ze allemaal tegenkomen. Ze zorgt voor de perfecte soundtrack bij romantische zielen, bezeten door duivelse demonen.

PRAKTISCH

Datum
woensdag 24 juli 2019

Kassa
19:00h

Deuren
19:30h

Voorstelling
20:00h

Locatie
MIRY Concertzaal

Programma
naar het overzicht

Contact
naar de contactpagina

Facebook
naar de eventpagina