DAG 1 - ONE, TWO, THREE, FOUR, FIGHT!

Do the D.A.N.C.E.
1 2 3 4 fight
Stick to the B.E.A.T.
Get ready to ignite!

Hoe kun je een filmfestival beter beginnen dan met knallende actie? Het zou ons niet verbazen als Jack Sparrow de mosterd haalde bij de personages uit The Blood Ship want er wordt serieus wat afgevochten in deze actiefilm-op-zee. En het zijn niet alleen kapiteins die de klok slaan op deze eerste dag, want als mijnheer Dijers plots een kuikentje in zijn hardgekookt eitje vindt is het kot plots te klein...

Nòg niet overtuigd? Verwacht je aan muziek met de fijnste noten, gebracht door de fijnste mensen uit de fijnste stad van het land.

En nu vlug naar de webshop om die laatste tickets te bemachtigen want ze zijn waarschijnlijk al allemaal de deur uit!

DE FILMS

Mijnheer Dijers wilt versche eiers

In ‘Durand aime les oeufs frais’, oftewel ‘Mijnheer Dijers wilt versche eiers’, schrikt het hoofdpersonage zich een hoedje wanneer plots een levend kuikentje uit zijn gepeld eitje tevoorschijn komt. We volgen hem tijdens zijn zoektocht naar verse eieren, waarbij zijn huis transformeert in een schunnig kippenhok. Deze komische film werd geproduceerd door het Franse Pathé, in 1912 nog het grootste film- en productiehuis ter wereld. 

Jaar: 1912
Duur: 5 minuten

The Blood Ship

Actie? Check. Avontuur? Check. Romantiek en drama? Check. Deze melodrama van George B. Seitz uit 1927 slaagt op alle fronten. Wanneer Jim Newman zich aanmeldt als matroos op de Estrella, ontdekt hij dat de kapitein van het schip de gevreesde Swope is, een sadistische bruut die zijn bemanning fel onder de duim houdt. Bovendien blijkt Swope de kidnapper te zijn van Newmans vrouw en dochter! Met een team kleurrijke zeelieden achter zich is het aan Newman om hen te verenigen om voor eens en altijd een eind te maken aan de tirannie van de kapitein.

Jaar: 1927
Duur: 1 uur 20 minuten

DE SOUND

Edmund Lauret, Thijs Troch & Kobe Boon

Deze members van The Milk Factory doen voor de gelegenheid iets helemaal anders! Ze houden hun act vooralsnog nauwkeurig geheim, dus zelfs wij zijn benieuwd naar wat deze drie virtuozen uit hun hoed zullen toveren. Eén ding staat vast: 't zal de moeite zijn!

Edmund speelt bij The Milk Factory, Nordmann (2de prijs Humo's Rock Rally 2014) en Kosmo Sound (live dub).
Thijs specialiseert in vrije improvisatie en speelt onder andere ook bij Hypochristmutreefuzz (noiserock).
Kobe speelt bij o.a Steiger (winnaar Jong Jazztalent Gent 2017) en Sarah Ferri.

PRAKTISCH

Datum
dinsdag 23 juli 2019

Kassa
19:00h

Deuren
19:30h

Voorstelling
20:00h

Locatie
MIRY Concertzaal

Programma
naar het overzicht

Contact
naar de contactpagina

Facebook
naar de eventpagina