Een stille film festival vól live muziek
Van 23-26 juli, in het hart van de Gentse Feesten

STILLE FILM ROCKS!

Stille film is meer dan honderd jaar oud maar springlevend! Heb je nog nooit een stille/stomme film mét live muziekbegeleiding gezien? Grijp dan nu je kans! Wij vertonen deze machtige meesterwerken op dezelfde wijze als vroeger maar met een verrassende en moderne twist.

Benieuwd? Van 23 tot 26 juli kluistert Il Cinema Repubblica jou aan het witte doek. Zak af naar één van de vier edities in de MIRY Concertzaal en zet je schrap voor een throwback van formaat.

Beleef cinema nét als toen. Originele films met fantastische livemuziek. En dat in een adembenemende belle époque-setting. Na afloop duiken we samen – heads first – de Gentse Feesten in!

CONTACT

Vragen? Contacteer ons via info@reinvention.be of 0486/118280

PRAKTISCH

Datum
dinsdag 23 juli t.e.m. vrijdag 26 juli 2019

Kassa
19:00h

Deuren
19:30h

Voorstelling
20:00h

Locatie
MIRY Concertzaal

Programma
naar het overzicht

JOIN THE REVOLUTION!

Wat willen we bereiken? Films van meer dan 100 jaar oud terug een publiek geven en het belang van de restauratie van deze parels onderstrepen.

Een coup de foudre tussen de stille film en jongeren creëren. We willen de vonken met niet-kenners zien overslaan. Zodat ze verslingerd raken en hun verse verliefdheid delen met iedereen die ze kruisen.

Het filmpatrimonium veiligstellen door duurzame en/of commerciële samenwerkingen. Wie investeert in Il Cinema Repubblica, investeert in erfgoed van onschatbare waarde. Samen roepen we een nieuwe filmbeweging in het leven.

SPONSORS

Il Cinema Repubblica zou niet bestaan zonder deze fantastische mensen. Stuk voor stuk dragen ze een enorme steen bij aan de organisatie en haalbaarheid van het festival.

Dank u, sponsors!

VORIGE EDITIES

Wil je meer weten over het festival? Klik dan zeker door naar het fotoverslag van Il Cinema Repubblica 2018 en de editie van 2017!

PARTNERS

Onze partners helpen Il Cinema Repubblica mee realiseren. Inhoudelijk, logistiek en met accomodatie.

organisatie
Republic of Reinvention

productie
Republic of Reinvention
Koninklijk Belgisch Filmarchief (Cinematek)
School of Arts Gent

locatie
MIRY Concertzaal - Biezekapelstraat 9 - Gent

programmatie
Koninklijk Belgisch Filmarchief (Cinematek)
Cinea

koepel
Gentsche Festspiele

SPECIAL THANKS

Een dikke thank you aan deze filmarchieven:

Cineteca di Bologna restaureerde het fantastische L'uomo meccanico en ontleende ons een kopie. 

EYE bezorgde ons hun restauratie van Filibus en zorgde zo voor het piece de resistance van de laatste dag Il Cinema Repubblica. Met dank aan Milestone Films.

ALLE FILMS