DAG 2 - ZELDZAME PARELS

Op woensdag 18 juli serveren wij jou een portie film die nog nooit eerder onder ogen is gebracht. Zak af naar Il Cinema Repubblica voor een absolute primeur. Galloping Ghosts is een hilarische graveyard tale, met niemand minder dan Oliver Hardy in de hoofdrol. Grandioos, hilarisch en exclusief!

Deze witte raaf is maar één van de zeldzame parels die het Koninklijk Belgisch Filmarchief herbergt. Het archief haalt (stille) films van onder het stof, brengt ze weer in topvorm en geeft ze een thuis in hun collectie. Van brandbare naar onbrandbare pellicule naar digitale versie: bij de restauratie komt state-of-the-arttechnologie kijken. Resultaat? Jij krijgt vandaag state-of-the-artfilm te zien.

DE FILMS

Galloping Ghosts * wereldprimeur * (°1928)

Wanneer een grote diamant wordt gestolen, gaan in Galloping Ghosts de poppen aan het dansen. De lokale politie bijt zich vast in de zaak. En sluit een deal met de dief: afspraak om middernacht op het kerkhof. Een mysterieuze vrouw in het wit en een politieagent worden op pad gestuurd, met in hun kielzog de commissaris en de eigenaar van het juweel. Die twee laatsten onherkenbaar gecamoufleerd als … bomen. Als dat maar goed komt.

Duur: 20 minuten
Nederlandse/Franse tussentitels
Nederlandse vertaling

Lovemania (°1924)

De naam Al St. John zegt je vandaag misschien niets. Maar in de vorige eeuw was hij één van de absolute sterren van de stille film. Ook in Lovemania speelt hij de pannen van het dak, als jongeman die net in het huwelijksbootje is gestapt. Al St. John kan zijn geluk niet op wanneer hij hoort dat zijn vervreemde oom George een miljoen dollar voor hem in petto heeft. Op één voorwaarde: hij mag onder geen beding trouwen! De kersverse bruidegom ziet de erfenis liever niet aan zijn neus voorbijgaan. En besluit zijn oom om de tuin te leiden …

Duur: 23 minuten
Franse tussentitels
Nederlandse vertaling

The Unknown (°1921)

Richard Talmadge deed in de VS lange tijd weinig belletjes rinkelen, maar in Europa en de USSR was hij mateloos populair. Terecht, want de stuntende ster tovert een lach op ieders gezicht. In The Unknown legt hij als een echte Jekyll en Hyde iedereen in de luren. Slome Dick is een goody goody bij dag. Maar bij nacht gaat hij als sluwe held de strijd aan met Baron J. Malcolm Sweet, een despoot die torenhoge suikerprijzen oplegt. Extra verwikkeling? De dochter van baron Sweet, is Dicks’ verloofde. Intriges verzekerd!

Duur: 54 minuten
Nederlandse/Franse tussentitels
Nederlandse vertaling

DE SOUND

Colette Broeckaert en Dirk Wachtelaer

Ooit al van prepared piano gehoord? Nee? Inside piano, dan? Meet Colette Broeckaert en Dirk Wachtelaer! Dit eclectische duo tilt stille filmbegeleiding naar een nieuw niveau door piano, drums en whatnot te combineren in een nieuwe, unieke en eigenzinnige stijl. Must see!

PRAKTISCH

Datum
woensdag 18 juli 2018

Kassa
19:00h

Deuren
19:30h

Voorstelling
20:00h

Locatie
MIRY Concertzaal

Programma
naar het overzicht

Contact
naar de contactpagina

Facebook
naar de eventpagina