DAG 1 - STILLE STERREN

De eerste celebrity’s van de twintigste eeuw? Dat moeten Chaplin en Keaton geweest zijn. Filmpioniers, mimiekmeesters, dartele veulens, … Zonder een kik te geven, injecteerden zij leven, spanning en bravoure in elk verhaal. Op dinsdag 17 juli beleef jij Charlie en Buster op hun best. In perfect digitaal gerestaureerde uitvoering, met schitterende livemuziek. Op het puntje van je stoel, met open mond en gespitste oren.

DE FILMS

One A.M. (°1916)

Wie kent het niet? The struggle is real, wanneer je met een flink aantal glazen teveel op alleen nog maar je bed wilt. Dat die strijd van alle tijden is, bewijst deze unieke Charlie Chaplin-film. Kijk toe hoe Charlie na een avondje uit zijn huis probeert binnen te raken. Met de moed der wanhoop gaat hij het gevecht aan met zijn voordeur, meubilair, een lynx, een tijger, …

Duur: 25 minuten
Engelse tussentitels
Nederlandse vertaling

One Week (°1920)

Het ideale huwelijkscadeau? Wat dacht je van een zelfbouwpakket voor je huis? Ikea avant la lettre! Het is exact wat Buster Keaton en zijn blozende bruid krijgen. Tijd die volgens de doos nodig is om het huis ineen te zetten? Eén week … Wanneer een liefdesrivaal echter met de nummers van de bouwonderdelen knoeit, er een probleem met het adres én een trein opduikt, worden Buster en zijn bruid net niet hoorndol.

Dit is een van Keatons absolute meesterwerken. Een prachtige parodie op een instructievideo van Ford Motor Company voor Home Made: een project rond mobiele huizen.

Duur: 25 minuten
Engelse tussentitels
Nederlandse vertaling

The Vagabond (°1916)

In deze komische prent speelt zwerver Charlie Chaplin viool voor de kost. Wanneer hij ternauwernood uit een bargevecht ontsnapt, stoot hij op de bloedmooie maar sjofele Edna. Na haar ontvoering door zigeuners brengt zij haar dagen nu opgesloten in een caravan door. Charlie redt haar uit de handen van de kwaadaardige gipsyleider en de vonk slaat over. Tot een artistiek type Edna tot muze benoemt en haar voor zijn schildersezel zet. En de bal aan het rollen gaat …

Duur: 35 minuten
Engelse tussentitels
Nederlandse vertaling

DE SOUND

On the roof

De openingsdag vraagt om een special guest. Wij stellen je 'On the roof' voor:

De Zwitserse componist Simon Ho schreef speciaal voor Il Cinema Repubblica een rijkgevulde soundtrack. Op die manier geeft On the roof op geheel eigen wijze de iconische westerse beelden van Chaplin en Keaton een nog nooit eerder gehoorde stem.

De muzikanten ontmoetten elkaar bij de organisatie Cinemaximiliaan in Brussel. Hun ongeëvenaarde bezieling brengt je naar een nieuw universum, gevuld met klanken van over de hele wereld.

Muzikanten:

Simon Ho (piano)
Teuk Henri (gitaar)
Arezoo Alimomen (zang en percussie)
Mostafa Taleb (kamancheh)
Agata Jastrzabek (harmonium)
Emma Heijink (zang en harmonium) 

Een unieke samenwerking die je raakt in je hart!

PRAKTISCH

Datum
dinsdag 17 juli 2018

Kassa
19:00h

Deuren
19:30h

Voorstelling
20:00h

Locatie
MIRY Concertzaal

Programma
naar het overzicht

Contact
naar de contactpagina

Facebook
naar de eventpagina