IL CINEMA REPUBBLICA

Silent film reinvented

Is stille film nog onbekend terrein voor jou? Grijp nu je kans. Maak tijdens de Gentse Feesten kennis met machtige meesterwerken uit begin 20e eeuw. Van 17 tot 20 juli kluistert Il Cinema Repubblica jou aan het witte doek.

Technologiebedrijf Republic of Reinvention nodigt je uit op de meest exclusieve filmvoorstelling van het jaar. Zak af naar één van de vier edities in de MIRY Concertzaal en zet je schrap voor een throwback van formaat.

Beleef Charlie Chaplin en Buster Keaton net als toen. Originele films met fantastische livemuziek. En dat in een adembenemende belle époque-setting. Na afloop duiken we samen – heads first – de Gentse Feesten in. Gekleed in shiny Oxfords of charleston-hoofdband? Hell yeah! 

Roar with the Republic!

Il Cinema Repubblica is een nieuw concept van Republic of Reinvention. Ons doel? Vergeten filmparels weer op hun verdiende voetstuk zetten. Zet mee je schouders onder onze revolutie. Vul de laatste sponsorplaatsen en advertentieruimte in en krijg zo voet aan grond bij zalen vol jongeren, influencers en fashion lovers.

Interesse? We wanna hear you roar!

Join the revolution!

Wat willen we bereiken? Films van meer dan 100 jaar oud weer een publiek geven en zo het belang van de restauratie van deze parels onderstrepen.

Een coup de foudre tussen de stille film en jongeren creëren. We willen de vonken met niet-kenners zien overslaan. Zodat ze verslingerd raken en hun verse verliefdheid delen met iedereen die ze kruisen op de Gentse Feesten.

Het filmpatrimonium veiligstellen door duurzame, commerciële samenwerkingen met externe bedrijven. Wie investeert in Il Cinema Repubblica, investeert in erfgoed van onschatbare waarde. Samen roepen we een nieuwe filmbeweging in het leven.

Partners

organisatie
Republic of Reinvention

productie
Republic of Reinvention
Koninklijk Belgisch Filmarchief (Cinematek)
School of Arts Gent

communicatie
Tinkendoe

locatie
MIRY Concertzaal - Biezekapelstraat 9 - Gent

programmatie
Koninklijk Belgisch Filmarchief (Cinematek)
Cinea

koepel
Gentsche Festspiele